Valeputna
Fabrica Valeputna – povestea păstrăvului desăvârșit este situată în inima Bucovinei, mai exact pe Valea Putnei (la câtiva km de Câmpulung Moldovenesc în direcția Vatra Dornei), într-o zonă extrem de frumoasă și cu știința în realizarea unor astfel de produse.
Prin intermediul acestei investiții ne-am dorit să valorificăm tradiția locală existentă în prelucrarea păstrăvului prin a oferii clienților noștri produse atractive, gustoase și sigure din punct de vedere alimentar.
Ne comercializăm produsele sub brandul Valeputna – povestea păstrăvului desăvârșit, iar denumirea unei părți a acestora are legătură cu zona în care sunt fabricate.
În acest moment portofoliul nostru conține 14 produse (dacă luăm în calcul și păstrăvul afumat vrac) cu intenția de a introduce încă două noi produse în următoarele luni.
Păstrăvul Mănăstiresc, Păstrăvul Vânătoresc, Păstrăvul Pădurean și Păstrăvul Crăiesc fac parte din gama Bucovina și sunt specialități locale de păstrăv.
Primele trei au în componență rondele de păstrăv ținute în prealabil în baiț, ușor marinate ce ulterior sunt streilizate prin fierbere alături de suc de roșii și legume (Mănăstiresc-gust dulceag), suc de rosii, condimente și usturoi (Vânătoresc-ușor picant), hribi și legume (Pădurean).
Păstrăvul Crăiesc are în componență file de păstrăv afumat (ce în prealabil a fost curățat de piele și oase) pus la păstrare în ulei vegetal aromatizat cu boabe de ienibahar, foi de dafin și condimente.
Tot păstrăvul folosit este păstrăv local de cea mai bună calitate în principal achiziționat dintr o păstrăvărie aflată la baza Munților Calimani (Parc Național), zonă în care nu există exploatări forestiere sau alte activități poluante și unde păstrăvul beneficiază și de un aport important de alimentație naturală.
După băițuire, păstrăvul se afumă cu fum obținut prin arderea unui mix de lemn de fag și cires, conuri de brad și semnițe de ienupăr, mix ce îl realizăm tot local. Afumarea se realizează în trei reprize consecutive de afumare cu fum la temperatură intermediară.