Buniol

Ce se intampla la Buniol? Pai e simplu: se ia una bucata persoana plina de pasiune pentru rosii, se extrage din mediul juridic, se asezoneaza cu un nivel informational foarte ridicat, multa experienta, dedicatie si dorinta de perfectiune si le voila: ladita de rosii perfecta Buniol

Dar sa o lasam putin pe Claudia sa ne povesteasca cate ceva despre rosii: “Soiurile de roșii le-am cumpărat de la fermieri englezi și americani autorizați, sunt cultivatori care alimentează toate băncile de semințe din lume. Roșiile sunt crescute cu ceai de urzică. Adică, las urzicile la macerat timp de 10 zile, iar în bidonul cu apa din care sunt udate roșiile se pune infuzia respectivă, zeama pe care o lasă urzicile. Roșiile sunt protejate împotriva bolilor cu lapte de vacă, bicarbonat de sodiu și cenușă din lemn. Le stropim preventiv pentru ca ele să nu se măneze, principala cauză a îmbolnăvirii roșiilor. Soiurile sunt crescute în cuiburi de busuioc și gălbenele, iar grădina este irigată cu un sistem pe care l-a creat tata cu mâinile lui. Printre soiurile pe care le cultiv, cele mai cunoscute sunt prunișoarele roșii, portocalii, inima de bou, San Marzano din care fac italienii faimosul lor sos, goldie, am și hâda, așa am botezat-o eu, dar este mai cunoscută la noi ca bărcuța. Dar am și un soi care nu se cultivă în România, Montserrat, specific Barcelonei și zonei catalane.”

Si acum, nu pe bune! Ce pot eu sa mai scriu ca sa fac dreptate la ceea ce face Claudia? Intrati pe pagina de FB de la Buniol… verificati singuri magia laditei de rosii perfecta, dati un like..